Welkom

Mozes vruuger

Goirle kende al eerder een café met dezelfde naam. Rond 1870 begon de familie Snels aan de Bergstraat een café, Mozes genaamd. Het café kreeg die naam omdat Mozes de bijnaam was van de familie Snels. Het was het eerste café dat Goirle rijk was. Mozes van toen had een lang bord tegen de voorgevel van het café: "Voor vijf cent koopt men in Mozes' café een borrel zo groot als elders twee". Café Mozes was een echt huiskamercafé, waar de Goirlenaren elkaar ontmoetten en de dagelijkse dingen bespraken.
Een zaak met een warme uitstraling en een gemoedelijke sfeer. Het café ging in 1969 dicht en enkele jaren later, in 1974, werd het pand door de gemeente Goirle afgebroken.

Mozes vandaag

Nu zijn wij er om in een nostalgische sfeer gezelligheid te bieden voor elk wat wils in een rustige omgeving.

Wanneer je de horecaonderneming Mozes aan de Hovel 45 binnenstapt, krijg je het gevoel een pand van honderd jaar geleden te betreden: een nostal-gisch huiskamercafé, ingericht met authentieke materialen. Met lambrisering langs de wanden en een prachtige oude schouw ademt ‘de huiskamer van Goirle’ de sfeer van vroeger. Alsof je nog het oude in 1974 gesloopte café Mozes aan de Bergstraat in Goirle betreedt, het café waaraan de ondernemers René Schellekens en Ad Mallens hun bedrijfsnaam hebben ontleend.