Bier v/d maand

september

Schneider Weisse Hopfenweisse

Schneider Weisse Hopfenweisse

Hopfenweisse is bier voor de echte genieter, voor drinkers met een verfijnde smaak. Hier zit alles in; frisse aroma’s van hop, bloemen, kruiden zo uit de Alpenweide en natuurlijk dat volle karakter van Schneider Weisse. Zo rijk en uitbundig kan een echte weizen smaken als Schneider Weisse alle registers opentrekt! Dit is vuurwerk, zeker in combinatie met gekruide spijzen en verfijnde chocolade.

Texels Geheim

Texels Geheim

Een stralend fris blond bier (alcohol 4,5%).

Brouwmeester Tom van der Veen raakt geïnspireerd door alles wat hij ziet, proeft en hoort op het eiland. De zilte zee van Texel heeft hem geïnspireerd. Door de toevoeging van zeezout, in combinatie met koriander en curaçaoschil krijgt het bier een kruidig en fris accent. Deze Summer Pale Ale is het perfecte bier voor de zomerse dagen en bevat slechts 4,5% alcohol.

Stella Artois

Stella Artois

Stella Artois is een belgische pils. Het bier wordt gebrouwen op een tiental plaatsen in de wereld. 

Alcoholpercentage: 5,2%

Hertog Jan

Een volle smaak met een bittere afdronk

Hertog Jan Pilsener wordt vandaag de dag nog steeds volgens het oude ambacht gebrouwen uit natuurzuiver water, zorgvuldig geselecteerde granen, biergist en Saazer-hop. De namen van de bieren van Hertog Jan ontlenen zich aan aan Hertog Jan I van Brabant en Limburg uit de tweede helft van de 13e eeuw.

Hertog Jan (1e) stond bekend als een echte levensgenieter, hij was een veldheer die zich graag en met groot regelmaat rijk liet onthalen op de grote Brabantse abdijen. De tafels werden overdadig gevuld en een grote kan bier mocht dan ook niet ontbreken.

De brouwers verheffen Hertog Jan dan ook hoog in de vaandel en zodoende wordt hij nog altijd afgebeeld met een bierpul in zijn hand.

Alcoholpercentage: 5%

Jupiler

Mannen weten waarom!

Jupiler is het N°1 bier in België, het land der bieren. De bitterzachte pils wordt gebrouwen met de beste ingrediënten (mout, maïs, water, hop en gist), volgens een onberispelijk vakmanschap.

Van Jupiler kun je genieten op elk moment, dankzij zijn fris karakter, vlotte verteerbaarheid en toegankelijke smaak. De constante, uitzonderlijke kwaliteit van het bier blijft ook vandaag gewaarborgd in de brouwerij van Jupille.

De ideale schenktemperatuur voor Jupiler bedraagt 3°C en in het typische ribbeltjesglas is een ultieme smaakervaring verzekerd!

Alcoholpercentage: 5,2%

La Trappe Witbier

Een frisse dorstlesser met verfijnd karakter

La Trappe wordt sinds 1884 geproduceerd door Bierbrouwerij De Koningshoeven op het terrein van de Cisterciënzerabdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. Het is daarmee het enige Nederlandse bier dat het predicaat ‘erkend trappist’ mag voeren, en een van slechts zeven brouwerijen wereldwijd. Hoewel de La Trappe bieren zeer verschillend van karakter zijn, tonen ze ook overeenkomsten. Het zijn stuk voor stuk zuivere bieren.

Met geduld, passie en traditioneel vakmanschap komen unieke bieren tot stand volgens de eeuwenoude – en streng geheime – receptuur van de paters Trappist. Als na het brouwproces het bier wordt afgevuld op flessen of kruiken wordt wat gist en een beetje suiker toegevoegd. Hierdoor gist La Trappe na op fles en ontwikkelt zich het unieke aroma.

La Trappe Witte Trappist is het eerste en vooralsnog enige Trappisten witbier ter wereld. Gebrouwen met zeer aromatische hopsoorten. Witte Trappist wordt niet gefilterd, niet gepasteuriseerd en gist na op de fles. In tegenstelling tot de andere bieren van La Trappe moet de Witte Trappist koud worden gedronken.

Alcoholpercentage: 5,5%

Hertog Jan Weizener

Prettig en stevige afdronk

Het bier heeft een kleur als een veld met zonnebloemen. Natuurlijk wanneer juist ingeschonken een gist nevel onder het uitnodigende witte schuim. (laatste restje bier walsen alvorens leeg te schenken).
Deze Weizener is eigenlijk een kruising tussen Witbier en Weizen, vandaar Weizener. Het heeft naast banaan ook sinaasappelschil en koriander in de geur.
Volmondig fris en romig tarwebier met lichte zuren naast de kruidige smaak van koriander.

Alcoholpercentage: 5,7%

Leffe Blond

Amuses voor het aperitief

De eeuwenoude vakkennis en de combinatie van bleekmout, water, hop en gist geven Leffe Blond een subtiele smaak en een hoogblonde kleur die het licht weerkaatst. Toetsen van vanille en kruidnagel zorgen voor een extra zachte, volle smaak. Laat deze helemaal tot zijn recht komen in het kelkglas van Leffe, zodat de zachte, verfrissende smaak ook de elegantie van dit bier ten volle weergeeft.

Een echt aperitiefbier dat ook heerlijk smaakt bij tal van gerechten, vooral bij rood vlees, zoetzure gerechten en kazen met witschimmelkorst, zoals Camenbert, Brie, Brillat-Savarin of Saint-Marcellin. Tal van kazen met een romige textuur smaken heerlijk af bij de frisse, fruitige noten van de Leffe Blond. Leffe Blond wordt bij een temperatuur van 5 à 6°C in een kelkglas geserveerd, zodat alle verschillende aroma’s vrijkomen.

 

Alcoholpercentage: 6,6%

Leffe Dubbel

De Klassieker...

Leffe Bruin heeft zijn zachte, diepbruine kleur, de perfecte balans tussen een licht bittere smaak en een zweem van karamel te danken aan een eeuwenoude traditie. Dankzij een vleugje koffie en chocolade valt dit bier nog meer in de smaak. In het kelkglas van Leffe hebben de romige kraag, de geroosterde aroma’s en de kruidige smaak het vermogen de tijd te doen stilstaan.

Leffe Bruin smaakt het best tijdens een gesprek onder vrienden, bij het lezen van een goed boek of voor de open haard. Heerlijk bij aperitiefhapjes, bij kaas en bij kruidige, zoete en zoetzure gerechten. Leffe Bruin wordt best bij een temperatuur van 5 à 6°C in een kelkglas geserveerd, zodat alle verschillende aroma’s vrijkomen.

Alcoholpercentage: 6,5%